Бързият ръст на цените на имотите, на който станахме свидетели през

...
Бързият ръст на цените на имотите, на който станахме свидетели през
Коментари Харесай

Експерт с лоши новини за цените на имотите

Бързият растеж на цените на парцелите, на който станахме очевидци през предишните 2-3 години, има своите предпоставки и те са свързани както с пандемията от една страна, по този начин и с инфлацията и растежа на приходите, който продължава. Това сподели Полина Стойкова - изпълнителен шеф на Bulgarian Properties пред Bulgaria On Air.

" Достигнат е пик на цените, какъвто не сме виждали повече от десетилетие. Към момента към този момент виждаме закъснение на темпа на повишаване на цените. В никакъв случай към момента не може да се приказва за спад. По-скоро от 20-25% растежи, каквито имаше през предходната година, към този момент следим растежи от порядъка на 10 и под 10% през тази. Факт е, че търсенето е налице, покупко-продажби се подписват и пазарът продължава да се движи напред ", уточни тя.
-->
" Друга разлика е, че размерите покупко-продажби са по-малки, само че въпреки всичко 2022 година беше върхова за пазара и като размери покупко-продажби, и като растежи на цените, и изобщо като пазарна интензивност. Така че по-скоро се върнахме към по-нормален пазар с по-умерени темпове на развиване ", сподели Стойкова.

" През летните месеци пазарната интензивност понижа. Хората пътуваха и почиваха, само че от края на август и през септември те се завърнаха на пазара и интензивността се върна до равнищата от предходната година ", акцентира тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР